COL SANDAGO
Col Sandago története az 1960-as évekre nyúlik vissza. Az elsők között készítettek habzóbort azon a területen, ahol a névadó dombocska(dűlő) is elhelyezkedik. A pincészet később Martino Zanetti családjának birtokába került, gondos odafigyelésüknek és kitartó munkájuknak köszönhetően igazi unikummá válik a régióban. Martino Zanetti többek között a Hausbrandt kávé márkáról is ismert, de keze munkája és művészete visszaköszön a Col Sandago palackjain, az összes kommunikációs felületen, felfogása, természet és hagyomány tisztelete pedig a borokban.
A Col Sandago tekintélyes méretű birtokai Treviso tartományban találhatóak, a DOCG Conegliano Valdobbiadene régió lenyűgöző dombjai között. Az itt termesztett Glera fajta a föld kémiai és fizikai sajátosságaiból profitál. A kitettség, a lejtők, a tengerszint feletti magasság és a mikroklíma mind hozzájárulnak a termék kiváló minőségéhez. A Valdobbiadene-Conegliano területén termelt kiváló borok Olaszország és a világ egyik legjelentősebb habzóbortermelő területévé teszik ezt a régiót.
Col Sandago szőlőültetvényei olyan területen találhatóak, ahol a talaj értékes tápanyagokban gazdag. Mindezt abból az időkből ered, amikor a Dolomitokból egy hatalmas gleccser ereszkedett le a völgybe, formálta a földet és kiásta a történelmi Piave folyó medrét.
A Col Sandago pincészet Susegana településen található, Treviso tartományban. A korszerű, abszolút innovatív berendezésekkel felszerelt létesítmény lehetővé teszi, hogy magas minőségi szintet hozzanak a habzó-, gyöngyöző- és csendes borok előállításában.
Az építészeti szempontból kényes környezeti egyensúlyt tiszteletben tartva az új pincészet a szőlőültetvények közelében található, hogy minimalizálja a szőlő szállítása során bekövetkező minőségromlást.
A teljes termelési ciklus elektronikus kezelése lehetővé teszi az adatok tárolását, így az egyes borok minőségi jellemzői időben állandóak maradnak.
A szőlőültetvények odafigyelő gondozása és a különböző művelési gyakorlatok, mint például a metszés, ritkítás és a fürtök szelekciója a természet teljes tiszteletben tartása mellett történik.
A cég egyéb borai közül különösen kiemelkedik a Wildbacher, az osztrák eredetű (Stájerország) homoním szőlőből nyert, nagy kaliberű vörösbor, amely régóta csak ezen a területen van jelen. Ebből a szőlőfajtából készítenek további két sláger terméket is, egy Charmat és egy Methodo Classico eljárással készülő Rosé pezsgőt.

