LOUIS VALLON Cremant de Bordeaux AOC Brut

Bruttó ár:

5 490 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 7320 Ft/liter

Készleten

LOUIS VALLON Cremant de Bordeaux AOC Brut

Ez a crémant egyedülálló kulináris élményt nyújt. Közepesen savanykás és gyümölcsös, a sárga alma és enyhe sárgabarack jegyek finoman összeolvadnak a citrus és a kissé pirított, minerális jegyekkel. A könnyed buborékok, és a halvány sárga palást zöldes reflexekkel kombinálva, a vizuális élményt is emeli. Az ízvilág kellemes és meglehetősen hosszú, ami az ital élénkségét és pezsgését hangsúlyozza. Ezt a crémantot bármilyen alkalomra választhatjuk, hogy egy kis csillogást vigyünk az életünkbe.

A Louis Vallon pincészet az első történelmi alapbortermelők, a régió legnagyobb mennyiséget előállító, a buborékos területen szerzett tapasztalataikra támaszkodva ma a pezsgők egyik legjobb termelőjeként van pozícionálva.

A borászok szaktudása, a jól összehangolt borkészítés és a megfelelő technikai eszközök alkalmazása mind olyan tényezők, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy minőség tekintetében a legjobban megfeleljenek e gyorsan bővülő piac igényeinek.

Ételpár

Jól illik halételekhez, kagylókhoz (osztriga, sushi és sashimi, füstölt lazac, tengeri herkentyűk, hal- vagy kagylóterrine, haltatár), fehér húsokhoz, szárnyasokhoz, kekszekhez...

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 5-6 °C-ra és nagyon vékony falú üvegpohárba töltsük.

Alkohol

12 %

Sav

5,7 g/l

Cukor

11 g/l

Szárazsági fok

Brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Évjárat

Badge
Palackméret

Ország

Régió

Alrégió

Termőhely

Sauveterre-de-Guyenne

Borászat

Termelő/borász

Marie Sebille

Szüret

szeptember közepén, kizárólag kézi szüreteléssel

Fajták

Szárazsági fok

Űrtartalom (l)

0.75

Alkohol (%)

Cukor (g/l)

Sav (g/l)

Minőségi kategória

Típus

Így készítik

Az előállítási módszer a hagyományos champagne-i módszer szerint történik: préselés, első erjesztés, a második erjesztéshez a palackban történik, érlelés-forgatás, degorzsálás és dozázs. A Louis Vallon Crémant de Bordeaux Blanc Brut legalább 12 hónapig érlelődik palackban, hogy aromái és ízjegyei kifejlődjenek.

Így tároljuk

Sötét, hűvös és levegős környezetben, a palackot mindig állítva tárolja.

Még több Louis Vallon pezsgő

Még több Brut pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom