FOLLADOR
A család története 1769-ben kezdődött, amikor is Giovanni Follador megkapta a borminőségi díjat a velencei dózse jóvoltából.
A Follador család innentől a borkészítésnek szentelte az életét, nagy gondossággal és odaadással készített boraik etalonnak számítottak Olaszország szerte.
Generációk munkájának nyomán, mára a pincészet a pezsgők felé fordult és világra szóló sikereket ér el ebben a szegmensben.
A Follador Proseccók karakterei a nagy pezsgők ismérveit hordozzák. Apró, tartós buborékokat, testes ízt és finom, száraz lecsengést kínálnak. A több mint két évszázados tradíció és a legmodernebb technológia egyszerre van jelen tételeikben.
Gianfrancónak sikerült az egész családdal megosztania a borok iránti szenvedélyét és elhivatottságát. Felesége és négy gyermekük is aktív szereplői a mindennapoknak. Alázatos munkával, a hagyományos szőlőművelést a legmodernebb termelési technikákkal házasítva olyan borokat hoztak létre, amelyeket nemcsak a fogyasztók, hanem a termelők körében is nagy tiszteletnek örvendenek. Gianfranco, aki a hagyományokra építve folyamatosan keresi az újítás lehetőségeit, a pezsgők világában forradalmi módszert dolgozott ki, amelyet kizárólagosságának védelme érdekében védjegyoltalom alá helyezett. A Gianfranco Follador Method™, az a módszer, amely az ő nevét viseli, precíz és jól kidolgozott lépéseket tartalmaz, amelyek a végterméknek olyan páratlan minőséget kölcsönöznek, amelyet a legigényesebb ínyencek is értékelnek. Ez egy krimecerációt felhasználó, innovatív rendszer, amely lehetővé teszi, hogy nagyszerű karakterű pezsgőket kapjunk.
A FOLLADOR pincészet a saját szőlőültetvényeikről származó termés mellett a helyi gazdáktól származó válogatott szőlőt is felhasználja, a gazdákkal való kooperáció kölcsönös bizalomra épül.
„Hiszünk abban, hogy a szőlő minőségének javításához a földdel is törődni kell. A környezet tiszteletben tartása érdekében olyan növényvédőszeres kezeléseket végzünk, amelyek nem agresszívek és nem károsítják a természetet. Együttműködünk a Padovai Egyetem Mezőgazdasági Karával, és szőlőültetvényeink egy részét felhasználjuk a felhasznált növényvédő szerek mennyiségének csökkentésére irányuló kísérleti munkák elvégzésére.”

