FOLLADOR Fosélios Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut

Bruttó ár:

7 390 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 9853 Ft/liter

Készleten

FOLLADOR Fosélios Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut

Ünnepi, friss, egészen közérthető tétel.

A Fosélios név a görög “Phos”, azaz fény, valamint “Helios”, azaz Napisten nevéből származik. A tétel csomagolásán is visszaköszön a nevében elrejtett ragyogás. Az ónkapszula fluoreszkáló, sárgás színével, a címke pedig a különleges nyomdatechnikával készülő logó és név enyhén világító játékával teszi igazán egyedivé és izgalmassá a megjelenést.

A pohárba kitöltve szalmasárga színnel találkozunk, feltűnően élénk zöldes csillogással. Illata határozottan gyümölcsös, zöldalma és nyári körte vibráló aromájával, kellemesen virágos lecsengéssel. Ízvilágában a bogyós gyümölcsök a meghatározóak. Friss és élvezetes pezsgő, sokrétű és egyben jól érthető tétel, amelyet szívből ajánlunk azoknak, akik nemrég kezdték az ismerkedést a brut szárazságú habzóborokkal.

Ételpár

Kiváló aperitif. Nagyszerű kísérője az előételeknek és könnyedebb fogásoknak. Tésztaételek, rizottók remek párt alkotnak a Foséliosszal. Különleges ünnepi alkalmakra is remek választás.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 8°C-ra, tálalása mandzsettában tökéletes.

Alkohol

11,5 %

Sav

6,5 g/l

Cukor

11 g/l

Szárazsági fok

brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

11,5

Alrégió

Valdobbiadene

Borászat

Follador

Cukor (g/l)

11

Évjárat

2021

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Olaszország

Régió

Veneto

Sav (g/l)

6,5

Szárazsági fok

brut

Szüret

2021. szeptember

Termékkategória

Spumante fehér

Termelő/borász

Francesca Follador

Termőhely

Torri di Credazzo

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A feldolgozás Gianfranco Follador® módszerével indul, amelynek lényege a krio-, azaz hidegmaceráció. Ennek folyamán közvetlenül a bogyózást és zúzást követően 7°C-ra hűtötték a cefrét. A zúzott bogyó és a must erjedés nélküli, közel 18 órán keresztül tartó érintkezése során kioldódtak a szőlőhéjban található vegyületek és az elsődleges aromák. (Ez az eljárás növeli az oxidációval szembeni stabilitást, és intenzív fajtajelleget mutató, aromásabb fehérborokat eredményez.) Ezután került sor a szőlő kíméletes préselésére, a must ülepítésére és kontrollált hőmérsékleten történő erjesztésére. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés nyomásálló tartályokban (autoclave) 15-18°C hőmérsékleten 30 nap alatt ment végbe, majd a 0°C-ra visszahűtött tétel a "long charmat" módszer szerint további 120 napig finomseprőn pihent.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük. 12-16°C között tárolva az első két évben mutatja igazi karakterét és legszebb arcát.

Még több Follador bor

Még több brut bor