COL SANDAGO Antico Brut Nature

Bruttó ár:

7 290 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 9720 Ft/liter

Készleten

COL SANDAGO Antico Brut Nature

Megjelenésében szalmasárga szín, finom és tartós hab jellemzi.
Illatában a Proseccóra jellemző friss és gyümölcsös jegyek mellett az élesztővel való érintkezés által adott “kenyérhéj” jellegzetes árnyalatai is megjelennek.
Ízében friss és bársonyos, száraz és kellemesen kesernyés a végén, jó szerkezetű és finoman ásványos.

Ételpár

Kiváló pezsgő az egész étkezéshez és a halételekhez, csodálatosan illik a termőterületre jellemző felvágottakhoz és pácolt húsokhoz, mint például a "Sopressa".

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 8-10°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes.

Alkohol

11 %

Sav

6 g/l

Cukor

0 g/l

Szárazsági fok

Brut nature

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Évjárat

Badge
Palackméret

Ország

Régió

Alrégió

Termőhely

Susegana

Borászat

Szüret

2022. szeptember első tíz napjában, kizárólag kézi szüreteléssel

Fajták

Szárazsági fok

Űrtartalom (l)

0.75

Alkohol (%)

Cukor (g/l)

Sav (g/l)

Minőségi kategória

Típus

Így készítik

Krio-, azaz hidegmaceráció eljárás folyamán közvetlenül a bogyózást és zúzást követően 10°C-ra hűtötték a cefrét. A zúzott bogyó és a must erjedés nélküli, közel 24 órán keresztül tartó érintkezése során kioldódtak a szőlőhéjban található vegyületek és az elsődleges aromák. Ezután került sor a szőlő kíméletes préselésére, a must ülepítésére és kontrollált hőmérsékleten (18 °C) történő erjesztésére. A bor 3-4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés a palackban ment végbe, amely után további 3 hónapnyi érlelés következett. A keletkezett finomseprő a palackban maradt.

Így tároljuk

Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.

Még több Col Sandago pezsgő

Még több Brut nature pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom