COL SANDAGO Wildbacher Brut Rosé Spumante
A wildbacher szőlőfajtából készült tételek a Col Sandago védjegyei. Ragyogó megjelenés, finom és tartós gyöngyözés mellett gyönyörű, mély rózsaszín tónussal találkozunk a pohárba kitöltve. Aromáiban nagyvonalú, gyümölcsös és virágos, az erdei eper, a kék áfonya és a rózsaszirmok határozott jegyeivel kiegészülve.
Száraz, harmonikus, kiegyensúlyozott első korty élménye után a vastag korty középtávon marcipános jegyekkel kényeztet, ami a hosszú lecsengésben igazán jól értelmezhető szamócává változik át. Elérhető Magnum kiszerelésben is.
Alkohol
11,5 %
Sav
6,5 g/l
Cukor
10 g/l
Szárazsági fok
brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Col Sandago |
Cukor (g/l) |
10 |
Évjárat |
2021 |
Fajták |
wildbacher (az ausztriai Stájerországból származó fajta Col Sandago által nemesített klónja) |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6,5 |
Szárazsági fok |
brut |
Szüret |
2021. szeptember első tíz napjában, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante rozé |
Termőhely |
Susegana |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselését és a rövid ideig héjon történő áztatást követően a mustot ülepítették, majd kontrollált 18-20°C-os első erjesztéssel készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A 3 hónapig tartó másoderjesztés állandó 16-17 °C-os hőmérsékleten charmat módszerrel történt.
Így tároljuk
Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.