COL SANDAGO Wildbacher Brut Rosé Spumante

Bruttó ár:

8 590 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 11453 Ft/liter

Készleten

COL SANDAGO Wildbacher Brut Rosé Spumante

A wildbacher szőlőfajtából készült tételek a Col Sandago védjegyei. Ragyogó megjelenés, finom és tartós gyöngyözés mellett gyönyörű, mély rózsaszín tónussal találkozunk a pohárba kitöltve. Aromáiban nagyvonalú, gyümölcsös és virágos, az erdei eper, a kék áfonya és a rózsaszirmok határozott jegyeivel kiegészülve.

Száraz, harmonikus, kiegyensúlyozott első korty élménye után a vastag korty középtávon marcipános jegyekkel kényeztet, ami a hosszú lecsengésben igazán jól értelmezhető szamócává változik át. Elérhető Magnum kiszerelésben is.

Ételpár

Tökéletes aperitifként, ideális kísérője könnyű zöldséges előételeknek. Friss sajtokkal kiváló pár, legyen szó nassolásról vagy egy komplett sajtsor végigkóstolásáról. Marinált, nyers halakkal bombasztikus ízélményt alkot.

Szervírozás

Javasoljuk, hogy 8°C fokon mandzsettában szervírozza.

Alkohol

11,5 %

Sav

6,5 g/l

Cukor

10 g/l

Szárazsági fok

Brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember első tíz napjában, kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termőhely

Susegana

Űrtartalom (l)

0.75

Badge

Így készítik

A szőlő kíméletes préselését és a rövid ideig héjon történő áztatást követően a mustot ülepítették, majd kontrollált 18-20°C-os első erjesztéssel készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A 3 hónapig tartó másoderjesztés állandó 16-17 °C-os hőmérsékleten charmat módszerrel történt.

Így tároljuk

Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.

Még több Col Sandago pezsgő

Még több Brut pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom