COL SANDAGO Wildbacher Rosé Extra Brut Metodo Classico
A wildbacher szőlőfajtából készült tételek a Col Sandago védjegyei. Nagyvonalú illataromák jellemzik, a bogyós gyümölcsök, a virágok és a kenyérhéj határozott jegyei kifinomultan és összetett módon rétegeződve vannak jelen. Az első korty száraz, harmonikus karaktert mutat. A vastag kortyban nyílik ki igazán a tétel gazdagsága a szamóca és a hozzá passzoló ropogós kenyeresség vezető aromatikájával. Kiegyensúlyozott és hosszan tartó, kellemes illat-íz harmóniát teremtve nyújt különleges élményt. Három felkiáltójellel ajánljuk!!!
Alkohol
12 %
Sav
5,7 g/l
Cukor
0 g/l
Szárazsági fok
extra brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
12 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Col Sandago |
Cukor (g/l) |
0 |
Évjárat |
2016 |
Fajták |
wildbacher (az ausztriai Stájerországból származó fajta Col Sandago által nemesített klónja) |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
5,7 |
Szárazsági fok |
extra brut |
Szüret |
2021. szeptember első tíz napjában, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Metodo Classico |
Termőhely |
Susegana |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselését és a rövid ideig héjon történő áztatást követően a mustot ülepítették, majd kontrollált 18-20°C-os első erjesztéssel készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A 36 hónapig tartó másoderjedés “metodo classico” módszer szerint a palackban ment végbe.
Így tároljuk
Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.