RUGE L’Assoluto Metodo Classico Valdobbiadene Extra Brut

Bruttó ár:

16 690 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 22253 Ft/liter

Készleten

RUGE L’Assoluto Metodo Classico Valdobbiadene Extra Brut

Rendkívül korlátozott mennyiségben, csak a legjobb évjáratokban és tökéletes körülmények között készülő pezsgő, amely tradicionális eljárással készült, 48 hónapos finom seprős érleléssel.

A morénás, homokköves és agyagos komponensek, valamint a meszes, tápanyagszegény, jó vízelvezetésű talajrétegek hosszú gyökerek növesztésére sarkallják a szőlőnövényt az ásványi anyagok és tápanyagok felvételéhez. Ezen különleges körülmények és tradicionális eljárás párosítása egy páratlanul egyedi pezsgő különlegességet eredményez.

Ételpár

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 7-8°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes.

Alkohol

12 %

Sav

6 g/l

Cukor

0 g/l

Szárazsági fok

Extra brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Évjárat

Badge
Palackméret

Ország

Régió

Alrégió

Termőhely

Santo Stefano

Borászat

Termelő/borász

Ruggero és Andrea Ruggeri

Szüret

2021. szeptember 20. – október 10. kizárólag kézi szüreteléssel

Fajták

Szárazsági fok

Űrtartalom (l)

0.75

Alkohol (%)

Cukor (g/l)

Sav (g/l)

Minőségi kategória

Típus

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következett 15-18°C-on. A bor 6 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode traditionelle" módszerrel, palackokban, 15-17°C hőmérsékleten zajlott. Ezt további 48 hónapos finom seprőn tartásos érlelés követte.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.

Még több Ruge pezsgő

Még több Extra brut pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom