RUGE Annuale Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut Millesimato

Bruttó ár:

6 990 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 9320 Ft/liter

Készleten

RUGE Annuale Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut Millesimato

A Valdobbiadene Prosecco DOCG terület szívében lévő Santo Stefano di Valdobbiadene település kiváló dűlőinek kézzel szüretelt szőlőiből készült ez a remek pezsgő. A morénás, homokköves és agyagos komponensek, valamint a meszes, tápanyagszegény, jó vízelvezetésű talajrétegek hosszú gyökerek növesztésére sarkallják a szőlőnövényt az ásványi anyagok és tápanyagok felvételéhez. A termőhely ezen változatossága köszön vissza a termésben és a termékben egyaránt.

E korlátozott palackszámban készült válogatástételben olyan borra lelünk, amely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik a szerkezet, a test, az ízgazdagság és az ásványosság tekintetében.

A több mint 60 napos második erjesztés krémes és bársonyos érzetűvé varázsolja az italt. Izgalmas kardamomos, ananászos ízjegyek, amelyek lecsengéskor ásványos, dominánsan sós irányra váltanak. A szájat betöltő vastag korty finom kesudiós lecsengéssel búcsúzik.

Ételpár

Az alacsony maradékcukor (kb. 6 g/l), az egyensúlyos szerkezet és a játékos déligyümölcsös aromák révén ez az ital tökéletes aperitif. Ugyanakkor nyers, párolt vagy enyhén fűszerezett, grillen sütött halételek kiváló kísérője lehet, de fehérhúsból készült ételekkel is remek párost alkot.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 7-8°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes.

Alkohol

11 %

Sav

na g/l

Cukor

6 g/l

Szárazsági fok

Brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember 20. – október 10. kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termelő/borász

Ruggero és Andrea Ruggeri

Termőhely

Santo Stefano

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következett 15-18°C-on. A bor négy hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott, és több mint 60 nap alatt ment végbe.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.

Még több Ruge pezsgő

Még több Brut pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom