RUGE Annuale Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut Millesimato
A Valdobbiadene Prosecco DOCG terület szívében lévő Santo Stefano di Valdobbiadene település kiváló dűlőinek kézzel szüretelt szőlőiből készült ez a remek pezsgő. A morénás, homokköves és agyagos komponensek, valamint a meszes, tápanyagszegény, jó vízelvezetésű talajrétegek hosszú gyökerek növesztésére sarkallják a szőlőnövényt az ásványi anyagok és tápanyagok felvételéhez. A termőhely ezen változatossága köszön vissza a termésben és a termékben egyaránt.
E korlátozott palackszámban készült válogatástételben olyan borra lelünk, amely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik a szerkezet, a test, az ízgazdagság és az ásványosság tekintetében.
A több mint 60 napos második erjesztés krémes és bársonyos érzetűvé varázsolja az italt. Izgalmas kardamomos, ananászos ízjegyek, amelyek lecsengéskor ásványos, dominánsan sós irányra váltanak. A szájat betöltő vastag korty finom kesudiós lecsengéssel búcsúzik.
Alkohol
11 %
Sav
na g/l
Cukor
6 g/l
Szárazsági fok
brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Ruge |
Cukor (g/l) |
6 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
na |
Szárazsági fok |
brut |
Szüret |
2021. szeptember 20. – október 10. kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Ruggero és Andrea Ruggeri |
Termőhely |
Santo Stefano |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Badge |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következett 15-18°C-on. A bor négy hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott, és több mint 60 nap alatt ment végbe.
Így tároljuk
Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.