COLESEL Prato Scuro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut
Egy klasszikus tétel, ami mindenhez és mindenkihez illik…
Színe élénk szalmasárga, nagyon finom, tartós apró buborékok és krémes hab jellemzi. A friss, jellegzetesen gyümölcsös, virágos illat mögül a kenyérhéjas jegyek diszkréten bújnak elő. Nagyon tiszta és egyenes zöldalmás első íz, amelyet vérnarancsos tónus árnyal, a vastag kortyot követően a hosszú lecsengésben mutatja meg a terroir jellegzetes ásványosságát. Száraz, de egyben zamatos tétel, rendkívül hosszú és változatos játékot űz a szájüregben, és megmaradó ízként frissítő fűszerek is megjelennek.
Alkohol
11,5 %
Sav
6,5 g/l
Cukor
9 g/l
Szárazsági fok
brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Colesel |
Cukor (g/l) |
9 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6,5 |
Szárazsági fok |
brut |
Szüret |
2021. szeptember 10. – október 10., kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Vlady Bortolin |
Termőhely |
Costa, Teva, Colle (Santo Stefano) |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztéssel, derítést követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott, és közel 60 nap alatt ment végbe, majd palackozás előtt további 3-4 hónapos érlelés következett tartályban.
Így tároljuk
Átszellőzött, sötét és hűvös helyen tartandó, lehetőleg függőleges helyzetben. Hosszabb ideig hűtőben történő tárolását kerüljük.