COLESEL Prato Scuro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

Bruttó ár:

6 890 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 9187 Ft/liter

Készleten

COLESEL Prato Scuro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

Egy klasszikus tétel, ami mindenhez és mindenkihez illik…

Színe élénk szalmasárga, nagyon finom, tartós apró buborékok és krémes hab jellemzi. A friss, jellegzetesen gyümölcsös, virágos illat mögül a kenyérhéjas jegyek diszkréten bújnak elő. Nagyon tiszta és egyenes zöldalmás első íz, amelyet vérnarancsos tónus árnyal, a vastag kortyot követően a hosszú lecsengésben mutatja meg a terroir jellegzetes ásványosságát. Száraz, de egyben zamatos tétel, rendkívül hosszú és változatos játékot űz a szájüregben, és megmaradó ízként frissítő fűszerek is megjelennek.

Ételpár

Aki a brut irányt kedveli, vagy most kanyarodik rá, annak kifejezetten ajánljuk ezt a tételt. Ideális minden alkalomra, a legtöbb ízléshez passzol, kiváló aperitifként. Előételekhez, első fogásokhoz, akár tésztákhoz, rizottókhoz, valamint halételekhez ajánlott. Izgalmas színezete lehet egy baráti borkóstolónak vagy beszélgetésnek is.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 2-5°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes.

Alkohol

11,5 %

Sav

6,5 g/l

Cukor

9 g/l

Szárazsági fok

Brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember 10. – október 10., kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termelő/borász

Vlady Bortolin

Termőhely

Costa, Teva, Colle (Santo Stefano)

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztéssel, derítést követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott, és közel 60 nap alatt ment végbe, majd palackozás előtt további 3-4 hónapos érlelés következett tartályban.

Így tároljuk

Átszellőzött, sötét és hűvös helyen tartandó, lehetőleg függőleges helyzetben. Hosszabb ideig hűtőben történő tárolását kerüljük.

Még több Colesel pezsgő

Még több Brut pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom