RUGE Primario Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Bruttó ár:

6 590 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 8787 Ft/liter

Készleten

RUGE Primario Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

A Valdobbiadene Prosecco DOCG terület szívében lévő Santo Stefano di Valdobbiadene település kiváló dűlőin, tengeri homokkőn fekvő agyagos talaján nevelkedett, fiatal tőkékről kézzel szüretelt és válogatott szőlőből készült ez a tétel.

A terroir elegáns, természetes savasságot és különleges illatokat kölcsönöz a gyümölcsnek. Sárgabarackos robbanó ízvilág köszönt minket első kortyolásra, a szájat betöltő vastag korty utáni lecsengés különösen izgalmas: elegáns, fahéjas árnyalat jelenik meg a szájüregben. A kiváló savak egyensúlyos szerkezetet alkotnak a maradékcukorral.

Ételpár

A sokoldalúságának köszönhetően kiváló aperitif. Előételekhez, füstölt húsokhoz, ugyanakkor zöldségekhez, vegetáriánus menühöz is kiválóan illeszkedő társ, valamint a snackek tökéletes kísérője is lehet.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 7-8°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes.

Alkohol

11 %

Sav

na g/l

Cukor

13 g/l

Szárazsági fok

Extra dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember 20. – október 10. kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termelő/borász

Ruggero és Andrea Ruggeri

Termőhely

Santo Stefano

Űrtartalom (l)

0.75

Badge

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következett 15-18°C-on. A bor három hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott, és nagyjából 40 nap alatt ment végbe.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.

Még több Ruge pezsgő

Még több Extra dry pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom