NANI RIZZI Extra Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Magnum

Bruttó ár:

18 890 Ft

Űrtartalom: 1.5 liter | Egységár: 12593 Ft/liter

Készleten

NANI RIZZI Extra Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Magnum

Színe halvány szalmasárga, kitöltésre intenzív felhabzással indít, és krémes habot képez. Illatában jellemzően érett alma és a fehér őszibarack dominálnak, valamint rózsaszirmok és szőlővirágok jegyei tűnnek fel. Az illatokat mélyebben vizsgálva felfedezhetünk benne kellemes élesztős, kenyeres jegyeket is, amely a rétegzett pezsgők ismérve.

Az első korty ugyanúgy, ahogy a következők is egyensúlyos gyümölcsösséget hordoznak őszibarackos dominancia mellett, hosszú lecsengésében pedig megjelenik egy enyhén kesernyés karakter is, ami a finom ásványossággal párban nagyon jó lekerekítést kölcsönöz az italnak.

Nyitott, közvetlen és közérthető belépőt kínál a minőségi proseccotételek fogyasztásának világába. A tétel 0,75 literes kiszerelésben is elérhető.

Ételpár

Ideális aperitifként és kifinomultabb előételekhez, könnyed fogásokhoz. Kifejezetten jó párosítás olyan salátákhoz, amelyek gránátalma, sütőtök, alma vagy épp cékla felhasználásával készültek.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 6°C-ra, tálalása jégvödörben az igazi.

Alkohol

11,5 %

Sav

na g/l

Cukor

16 g/l

Szárazsági fok

Extra dry

Adatlap

Tömeg 3,3 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember közepén, kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termelő/borász

Denis Spagnol

Űrtartalom (l)

1.5

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés nyomásálló tartályokban (autoclave) kontrollált hőmérsékleten közel 40 nap alatt ment végbe, majd a tétel a "long charmat" módszer szerint további 1 hónapig finomseprőn pihent.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.

Még több Nani Rizzi pezsgő

Még több Extra dry pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom