NANI RIZZI Gran Cuvée Ergi Extra Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

Bruttó ár:

9 690 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 12920 Ft/liter

Készleten

NANI RIZZI Gran Cuvée Ergi Extra Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

A szerelemből született pezsgő!

Ergi – azaz Erzsi – Spagnol úr szerelme volt a háború idején, ám az a körülmények miatt sosem teljesedhetett be. Signor Spagnol alapította a Nani Rizzi borászatot, és később ezzel a különleges tétellel állítottak impozáns emléket a nagy szerelemnek. Éteri magasságához persze a 60-70 éves tőkékről válogatott csúcsminőségű alapanyag is hozzájárul.

A tétel színe halvány szalmasárga, aromájában a perera fajtával történő házasításnak köszönhetően a körteillat dominál enyhén virágos jegyekkel kísérve. A krémes perlage és a kirobbanó, de elegáns gyümölcsösség házassága már az első kortynál azonnal kényezteti a szájüreget. A meszes talajon termett szőlőnek hála finom ásványos jegyekkel és barackos tónusokkal zár a vastag korty. Kerek, kiegyensúlyozott tétel, amelynél az előző korty indukálja a következőt…

Ételpár

Ideális aperitifként, de az étkezés végén krémes, levegős, könnyű desszertekhez is ajánlott. Önálló tételként kettesben folytatott bensőséges beszélgetésekhez ajánljuk nevető harmadiknak. Ergivel és lélekmelegítő sztorijával igazán le lehet venni a lábáról bárkit, nemde?!

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 5-7°C-ra, tálalása jégvödörben az igazi.

Alkohol

11,5 %

Sav

na g/l

Cukor

18 g/l

Szárazsági fok

extra dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

11,5

Alrégió

Valdobbiadene

Borászat

Nani Rizzi

Cukor (g/l)

18

Évjárat

2021

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Olaszország

Régió

Veneto

Sav (g/l)

na

Szárazsági fok

extra dry

Szüret

2021. szeptember közepén, kizárólag kézi szüreteléssel

Termékkategória

Spumante fehér

Termelő/borász

Denis Spagnol

Termőhely

Podera Pareda

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés nyomásálló tartályokban (autoclave) kontrollált hőmérsékleten közel 90 nap alatt ment végbe, majd a tétel a "long charmat" módszer szerint további 1 hónapig finomseprőn pihent.

Így tároljuk

Hűvös és levegős környezetben, a palackot mindig állítva tárolja.

Még több Nani Rizzi bor

Még több extra dry bor