NANI RIZZI Extra Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
Színe halvány szalmasárga, kitöltésre intenzív felhabzással indít, és krémes habot képez. Illatában jellemzően érett alma és a fehér őszibarack dominálnak, valamint rózsaszirmok és szőlővirágok jegyei tűnnek fel. Az illatokat mélyebben vizsgálva felfedezhetünk benne kellemes élesztős, kenyeres jegyeket is, amely a rétegzett pezsgők ismérve.
Az első korty ugyanúgy, ahogy a következők is egyensúlyos gyümölcsösséget hordoznak őszibarackos dominancia mellett, hosszú lecsengésében pedig megjelenik egy enyhén kesernyés karakter is, ami a finom ásványossággal párban nagyon jó lekerekítést kölcsönöz az italnak.
Nyitott, közvetlen és közérthető belépőt kínál a minőségi proseccotételek fogyasztásának világába. Elérhető Magnum kiszerelésben is.
Alkohol
11,5 %
Sav
na g/l
Cukor
16 g/l
Szárazsági fok
extra dry
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Nani Rizzi |
Cukor (g/l) |
16 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
na |
Szárazsági fok |
extra dry |
Szüret |
2021. szeptember közepén, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Denis Spagnol |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés nyomásálló tartályokban (autoclave) kontrollált hőmérsékleten közel 40 nap alatt ment végbe, majd a tétel a "long charmat" módszer szerint további 1 hónapig finomseprőn pihent.
Így tároljuk
Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.