NANI RIZZI Millesimato Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

Bruttó ár:

9 290 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 12387 Ft/liter

Készleten

NANI RIZZI Millesimato Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

A rendkívül alacsony maradékcukor-tartalom ellenére ez az extra brut tétel harsányan gyümölcsös. Az izgalmas házasítás és a szélsőséges szárazsági fok egy igazi kuriózumot eredményezett.

Aromájában elsőként a rózsaszirmok és szőlővirágok jegyeivel találkozunk, végül a friss gyümölcsök, elsősorban a barack és a körte elegáns illata omlik ránk. Textúrája krémes, kekszes-toastos rétegét diszkrét ásványosság teszi kerekké.

Ételpár

Tökéletes aperitif, ugyanakkor egy izgalmas otthoni prosecco-kóstolósorban második tételként felvonultatva ajánlott, párban egy kifejezetten ásványos, akár kenyeres-élesztős jegyeket hordozó extra brut vagy épp zero dosage elésorolásával. Ekkor lesz ugyanis igazán kontrasztos a hasonló cukortartalom mellett a tételek eltérő karaktere. Ebből a Nani Rizzié viszi majd el a gyümölcsös bélyegért járó kitüntetést. Ideális választás halas előételekhez, rákfélékhez és olajos-balzsamecetes friss salátákhoz. Hazai vetületben izgalmas társra lel egy finom kocsonyában is!

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 6°C-ra, tálalása jégvödörben az igazi.

Alkohol

11,5 %

Sav

na g/l

Cukor

3 g/l

Szárazsági fok

extra brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

11,5

Alrégió

Valdobbiadene

Borászat

Nani Rizzi

Cukor (g/l)

3

Évjárat

2021

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Olaszország

Régió

Veneto

Sav (g/l)

na

Szárazsági fok

extra brut

Szüret

2021. szeptember közepén, kizárólag kézi szüreteléssel

Termékkategória

Spumante fehér

Termelő/borász

Denis Spagnol

Badge

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés nyomásálló tartályokban (autoclave) kontrollált hőmérsékleten közel 90 nap alatt ment végbe, majd a tétel a "long charmat" módszer szerint további 1 hónapig finomseprőn pihent.

Így tároljuk

Hűvös és levegős környezetben, a palackot mindig állítva tárolja.

Még több Nani Rizzi bor

Még több extra brut bor