NANI RIZZI Millesimato Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
A rendkívül alacsony maradékcukor-tartalom ellenére ez az extra brut tétel harsányan gyümölcsös. Az izgalmas házasítás és a szélsőséges szárazsági fok egy igazi kuriózumot eredményezett.
Aromájában elsőként a rózsaszirmok és szőlővirágok jegyeivel találkozunk, végül a friss gyümölcsök, elsősorban a barack és a körte elegáns illata omlik ránk. Textúrája krémes, kekszes-toastos rétegét diszkrét ásványosság teszi kerekké.
Alkohol
11,5 %
Sav
na g/l
Cukor
3 g/l
Szárazsági fok
extra brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Nani Rizzi |
Cukor (g/l) |
3 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
na |
Szárazsági fok |
extra brut |
Szüret |
2021. szeptember közepén, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Denis Spagnol |
Badge | |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés nyomásálló tartályokban (autoclave) kontrollált hőmérsékleten közel 90 nap alatt ment végbe, majd a tétel a "long charmat" módszer szerint további 1 hónapig finomseprőn pihent.
Így tároljuk
Hűvös és levegős környezetben, a palackot mindig állítva tárolja.