COL SANDAGO Case Bianche Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Bruttó ár:

7 290 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 9720 Ft/liter

Készleten

COL SANDAGO Case Bianche Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Ragyogó, finom és tartós perlage-zsal és szalmasárga színnel találkozunk a pohárban. Jellegzetes gyümölcsös aromákkal, aranyalma, őszibarack és az akácvirág illatával rendelkezik.

Az első korty bársonyos és harmonikus, kiegyensúlyozott savakkal, csemegeszőlős első ízrobbanással bír. A vastag kortyban mindez megismétlődik, a karakteres ásványosság és a citrusosság játékával kiegészülve a lecsengésig. Kellemes ízkarakter és az eltalált szerkezetének hála szájüreget öblítő tétel, szinte helyből a teljes palack elfogyasztható.

Ételpár

Kiváló aperitifként, de bármilyen alkalomhoz tökéletesen illeszthető. Ideális kísérője finom gyümölcstortáknak és édes kekszeknek. Önálló tételnek is javasoljuk ízvadász estékre, baráti kóstolókra. Édes tónusú, vagy enyhén fűszeres ázsiai ételek kiváló társa. Különösen jó párosítás ecetes fokhagymaszeletekkel tálalt pho leveshez.

Szervírozás

Javasoljuk, hogy 8°C fokon mandzsettában szervírozza.

Alkohol

11,5 %

Sav

6 g/l

Cukor

15 g/l

Szárazsági fok

Extra dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember második fele, kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termőhely

Susegana

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő egyik felét kíméletes préseléssel, a másik felét zúzással és hidegmacerációval készítik elő. A must és a roppantott bogyó erjedés nélküli érintkezése során kioldódtak a szőlőhéjban található vegyületek és az elsődleges aromák. (Ez az eljárás növeli az oxidációval szembeni stabilitást, és intenzív fajtajelleget mutató, aromásabb fehérborokat eredményez.) A mustok ülepítése és kontrollált hőmérsékleten történő erjesztése után a bor négy hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés nyomásálló tartályokban (autoclave) 16-18°C hőmérsékleten 60 nap alatt ment végbe. Ezt követte újabb derítés, majd fejtés és hidegstabilizálás, végül a nyomás alatti finomszűréssel történt palackozás.

Így tároljuk

Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.

Még több Col Sandago pezsgő

Még több Extra dry pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom