COL SANDAGO Case Bianche Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
Ragyogó, finom és tartós perlage-zsal és szalmasárga színnel találkozunk a pohárban. Jellegzetes gyümölcsös aromákkal, aranyalma, őszibarack és az akácvirág illatával rendelkezik.
Az első korty bársonyos és harmonikus, kiegyensúlyozott savakkal, csemegeszőlős első ízrobbanással bír. A vastag kortyban mindez megismétlődik, a karakteres ásványosság és a citrusosság játékával kiegészülve a lecsengésig. Kellemes ízkarakter és az eltalált szerkezetének hála szájüreget öblítő tétel, szinte helyből a teljes palack elfogyasztható.
Alkohol
11,5 %
Sav
6 g/l
Cukor
15 g/l
Szárazsági fok
extra dry
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Col Sandago |
Cukor (g/l) |
15 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6 |
Szárazsági fok |
extra dry |
Szüret |
2021. szeptember második fele, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termőhely |
Susegana |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő egyik felét kíméletes préseléssel, a másik felét zúzással és hidegmacerációval készítik elő. A must és a roppantott bogyó erjedés nélküli érintkezése során kioldódtak a szőlőhéjban található vegyületek és az elsődleges aromák. (Ez az eljárás növeli az oxidációval szembeni stabilitást, és intenzív fajtajelleget mutató, aromásabb fehérborokat eredményez.) A mustok ülepítése és kontrollált hőmérsékleten történő erjesztése után a bor négy hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés nyomásálló tartályokban (autoclave) 16-18°C hőmérsékleten 60 nap alatt ment végbe. Ezt követte újabb derítés, majd fejtés és hidegstabilizálás, végül a nyomás alatti finomszűréssel történt palackozás.
Így tároljuk
Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.