COL SANDAGO Undici Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Rive di Collalto Dry

Bruttó ár:

7 990 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 10653 Ft/liter

Készleten

COL SANDAGO Undici Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Rive di Collalto Dry

Ragyogó szalmasárga szín, finom és tartós perlage jellemzi a pohárba kitöltött tételt. Nagyvonalú illataromákkal gyümölcsös és virágos árnyalatokkal találkozik az orr. Ízvilága lágy, kiegyensúlyozott savakkal, jó testtel, harmonikus és hosszan tartó karakterrel bír. A vastag korty körtés, édes jegyekkel indul, majd a hosszú lecsengés a terroirt idéző ásványossággal kerekíti le a kóstolás elményét.

A magas maradékcukor-tartalom ellenére a tétel hűen adja vissza a meszes, agyagos, homokköves termőtalajt. Éppen az teszi különlegessé, hogy a cukor adta domináns gyümölcsjegyek nem fedik el az ásványos elemeket. Jól komponált, míves szerkesztésű pezsgő.

Ételpár

Kiváló aperitifként, de bármilyen alkalomhoz tökéletesen illeszthető. Ideális kísérője a desszerteknek, finom gyümölcstortáknak és pitéknek.

Szervírozás

Javasoljuk, hogy 8°C fokon mandzsettában szervírozza.

Alkohol

11,5 %

Sav

6,2 g/l

Cukor

20 g/l

Szárazsági fok

Dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember második fele, kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termőhely

Rive di Collalto (Susegana)

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű első erjesztéssel készült el az alapbor. A 3 hónapig tartó másoderjesztés állandó 16-17 °C-os hőmérsékleten charmat módszerrel ment végbe, 5 bar nyomású szén-dioxidot termelve. Ezt követette a szűrés és a hidegstabilizálás, végül a palackozás.

Így tároljuk

Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.

Még több Col Sandago pezsgő

Még több Dry pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom