COL SANDAGO Undici Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Rive di Collalto Dry
Ragyogó szalmasárga szín, finom és tartós perlage jellemzi a pohárba kitöltött tételt. Nagyvonalú illataromákkal gyümölcsös és virágos árnyalatokkal találkozik az orr. Ízvilága lágy, kiegyensúlyozott savakkal, jó testtel, harmonikus és hosszan tartó karakterrel bír. A vastag korty körtés, édes jegyekkel indul, majd a hosszú lecsengés a terroirt idéző ásványossággal kerekíti le a kóstolás elményét.
A magas maradékcukor-tartalom ellenére a tétel hűen adja vissza a meszes, agyagos, homokköves termőtalajt. Éppen az teszi különlegessé, hogy a cukor adta domináns gyümölcsjegyek nem fedik el az ásványos elemeket. Jól komponált, míves szerkesztésű pezsgő.
Alkohol
11,5 %
Sav
6,2 g/l
Cukor
20 g/l
Szárazsági fok
dry
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Col Sandago |
Cukor (g/l) |
20 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6,2 |
Szárazsági fok |
dry |
Szüret |
2021. szeptember második fele, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termőhely |
Rive di Collalto (Susegana) |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű első erjesztéssel készült el az alapbor. A 3 hónapig tartó másoderjesztés állandó 16-17 °C-os hőmérsékleten charmat módszerrel ment végbe, 5 bar nyomású szén-dioxidot termelve. Ezt követette a szűrés és a hidegstabilizálás, végül a palackozás.
Így tároljuk
Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.