LE BERTOLE Dry Prestige Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

Bruttó ár:

6 490 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 8653 Ft/liter

Készleten

LE BERTOLE Dry Prestige Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

Kizárólag glera szőlőből készült nagyon sokoldalú és illatos, aromás tétel, igazi beszálló a minőségi proseccovilág dry kategóriájába. Elegáns ital jellegzetesen trópusi gyümölcsös aromavilággal.

A pezsgő színe halvány szalmasárga, krémes habbal, finom és hosszantartó buborékjátékkal bír. Illatában gyümölcsösség dominál, főként alma- és körtejegyekkel, finom virágos aromával. Első ízlelésre mangó, majd papaja gördülnek elő, és a vastag korty hosszú lecsengésében főként körtés, kissé zöldalmás zamatok kerülnek elő.

2003 óta minden évben többszörösen díjnyertes tétel.

Ételpár

Nagyszerű aperitif, a nap minden pillanatában fogyasztható önállóan. Izgalmas tétel, 22 g/l maradékcukor-tartalma ellenére igazi szájüregöblítő (asciutto), önmagát itató pezsgő. Ideális párként finom harmóniában van a legkülönbözőbb édességekkel.

Szervírozás

Ajánlott 8-10°C között fogyasztani, hideg mandzsettában szervírozni. A palackozást követő második évben is kiváló tétel érettebb jegyekkel.

Alkohol

11,5 %

Sav

6 g/l

Cukor

22 g/l

Szárazsági fok

Dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Alrégió

Palackméret

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember hónapban kizárólag kézi betakarítással

Típus

Termelő/borász

Gianfranco Bortolin

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn érett (feccia nobile), derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A 40 nap alatt végbement másoderjesztés "méthode charmat" útján, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott.

Így tároljuk

12-16°C-on, sötét helyen, napfénytől elzártan tárolva megőrzi egyedi és élénk karakterét.

Még több Le Bertole pezsgő

Még több Dry pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom