LE BERTOLE Foresto Tranquillo DOCG

Bruttó ár:

6 190 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 8253 Ft/liter

Készleten

LE BERTOLE Foresto Tranquillo DOCG

Valdobbiadene meredek lejtőin igazi kihívás a szőlőművelés, innen is jön a kifejezés: “solitario e selvaggio” – azaz magányos és vad, akárcsak az erdő (foresto). Kiváló minőségű csendes fehérbor, amelyet a vidékre jellemző glera szőlő gondos feldolgozásával állítanak elő.

Szerkezetét kiváló egyensúly és harmónia jellemzi, nagyon finom gyümölcsös ízvilág virágos jegyekkel. Ízében először röviden “glerás” zöldalmás jegyek jelennek meg, amelyek aztán hirtelen frissen roppantott szőlőre váltanak, kellemes finomkesernyés utóízt hagyva a lecsengésben.

Ételpár

Kiválóan illik finom előételekhez és fehérhúsokhoz, emellett tökéletes párosítás halételekhez.

Szervírozás

Javasoljuk, hogy mandzsettával, 8-10°C fokon szervírozza.

Alkohol

11 %

Sav

6 g/l

Cukor

7 g/l

Szárazsági fok

Brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember hónapban kizárólag kézi betakarítással

Típus

Termelő/borász

Gianfranco Bortolin

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után ellenőrzött hőmérsékleten történő erjesztéssel készül el ez az alapbor. (Gianfranco nem szereti alapbornak hívni, ő “base spumanténak” nevezi.)

Így tároljuk

12-16°C-on, napfénytől elzártan tárolva megőrzi egyedi és élénk karakterét.

Még több Le Bertole pezsgő

Még több Brut pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom