LE BERTOLE Brut Prestige Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
Precíz, kiegyensúlyozott, díjnyertes tétel.
Ez az erős karakterű pezsgő glera és verdiso szőlőfajtákból készült, amelyeket a család a Refrontolo település Le Mire dűlőjében nemrégiben vásárolt ültetvényen termesztett.
Halvány szalmasárga színű, tele citrusos és virágos illattal, finom zöldfűszeres jegyekkel, az érett gyümölcsök finom aromájával. Íze száraz, jó szerkezetű és igazán kiegyensúlyozott ital minőségi savkészlettel, a végén finomkesernyés utóízzel és inkább piros-, mintsem a jellegzetes zöldalmás jegyekkel rendelkezik. 2008 óta minden évben többszörös díjnyertes pezsgő. Nagy társaságoknak és nagyfogyasztóknak elérhető Magnum kiszerelésben is.
Alkohol
11,5 %
Sav
6 g/l
Cukor
8 g/l
Szárazsági fok
brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Le Bertole |
Cukor (g/l) |
8 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6 |
Szárazsági fok |
brut |
Szüret |
2021. szeptember hónapban kizárólag kézi betakarítással |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Gianfranco Bortolin |
Termőhely |
Le Mire (Refrontolo) |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után ellenőrzött hőmérsékleten történő erjesztés során készül el az alapbor. A körülbelül 30-40 napig tartó másoderjesztés méthode charmat útján ment végbe.
Így tároljuk
12-16°C-on, napfénytől elzártan tárolva őrzi meg egyedi és élénk karakterét. A palackozást követő második évben is kiváló tétel, rövid ideig történő palackos érlelés összetettebbé teszi.