LE BERTOLE Suprème Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry

Bruttó ár:

7 590 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 10120 Ft/liter

Készleten

LE BERTOLE Suprème Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry

Kivételesen elegáns pezsgő megdöbbentő cukoregyensúllyal.

Az amúgy is méltán híres Valdobbiadene körzetében van egy egyedülálló adottságú település, ahol különösen sok a napsütés és alacsony a páratartalom. Az itt található szőlőültetvények glera szőlőinek szigorú fürtválogatásával készült ez a remek pezsgő, amelynek illata testes, elegáns és összetett gyümölcsös jegyekkel rendelkezik, kellemes íze pedig harmonikus és kifinomult.

Elképesztően jó minőségű savakkal tökéletesen ellensúlyozza a viszonylag magas maradékcukor-tartalmat. A legjobb dry tétel a régióban a BUBBLY minősítése alapján.

Ételpár

Ideális aperitifként és étkezés végén száraz süteményekkel, ugyanakkor emelkedettebb alkalmakra is remek választás. Igazi ünnepi tétel, bármely összejövetel megkoronázása. Kihagyhatatlan zárótétel egy proseccosor kóstolásakor.

Szervírozás

Ajánlott 8-10°C között fogyasztani, hideg mandzsettában szervírozni. A palackozást követő második és harmadik évben is kiváló tétel, némi palackos érlelés kifejezetten jól áll neki.

Alkohol

11,5 %

Sav

6 g/l

Cukor

25 g/l

Szárazsági fok

Dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember hónapban kizárólag kézi betakarítással

Típus

Termelő/borász

Gianfranco Bortolin

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztéssel készül el az alapbor. A körülbelül 30-40 napig tartó másoderjesztés méthode charmat útján megy végbe.

Így tároljuk

12-16°C-on, napfénytől elzártan tárolva megőrzi egyedi és élénk karakterét.

Még több Le Bertole pezsgő

Még több Dry pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom