LE BERTOLE Suprème Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry
Kivételesen elegáns pezsgő megdöbbentő cukoregyensúllyal.
Az amúgy is méltán híres Valdobbiadene körzetében van egy egyedülálló adottságú település, ahol különösen sok a napsütés és alacsony a páratartalom. Az itt található szőlőültetvények glera szőlőinek szigorú fürtválogatásával készült ez a remek pezsgő, amelynek illata testes, elegáns és összetett gyümölcsös jegyekkel rendelkezik, kellemes íze pedig harmonikus és kifinomult.
Elképesztően jó minőségű savakkal tökéletesen ellensúlyozza a viszonylag magas maradékcukor-tartalmat. A legjobb dry tétel a régióban a BUBBLY minősítése alapján.
Alkohol
11,5 %
Sav
6 g/l
Cukor
25 g/l
Szárazsági fok
dry
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Le Bertole |
Cukor (g/l) |
25 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6 |
Szárazsági fok |
dry |
Szüret |
2021. szeptember hónapban kizárólag kézi betakarítással |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Gianfranco Bortolin |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztéssel készül el az alapbor. A körülbelül 30-40 napig tartó másoderjesztés méthode charmat útján megy végbe.
Így tároljuk
12-16°C-on, napfénytől elzártan tárolva megőrzi egyedi és élénk karakterét.