LE BERTOLE Cartizze Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG di Cartizze Dry

Bruttó ár:

12 990 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 17320 Ft/liter

Készleten

LE BERTOLE Cartizze Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG di Cartizze Dry

Vibráló, elegáns, finom és komplex.

Egy igazi klasszisnak számító pezsgő Valdobbiadene legmagasabbra értékelt területéről, a Cartizze lejtőiről. Ez a viszonylag kis terület mindig is a non plus ultra volt az amúgy is magasra pozícionált területen.

A halvány szalmasárga szín mellett légies test és egyedi íz jellemzi a tételt. Illatában kellően telt és intenzív, finoman gyümölcsös és virágos. Szájban a banános indulás után meglepő és váratlan epres robbanás következik. Finom buborékai hosszú és krémes, elegáns perlage-t adnak. 2006 óta folyamatosan díjazott, többszörösen érmes tétel évről évre.

A “Cartizze” jelölésű pezsgő az olasz habzóbor-készítés igazi gyöngyszeme. A szőlő az azonos névre keresztelt területről (cru) származik, ami sajátos látványt nyújtó kúp Valdobbiadene település határában. Ez a mindössze 107 hektáros terület a régió legnagyobb presztízzsel bíró és ekképp legdrágább termőhelye, amelyen közel 160 termelő osztozik, zsebkendőnyi részekre osztva ezt a jól lehatárolt apellációt. A talaj egyedülálló adottságainak és a speciális klimatikus viszonyoknak köszönhetően különleges minőségű szőlő terem itt, a dűlők meghökkentő dőlésszöge miatt a tőkék gondozása pedig heroikus, kizárólag kézi műveléssel lehetséges. Az aranysárga, édes fürtök fűszeresek és savban gazdagok. A többmillió éves, agyagos-márgás altalaj adja a termőrétegek gerincét, a termőhely ezen változatossága köszön vissza az értékes termésben és az egyedi termékben egyaránt.

Ételpár

Az ünnep habzó tétele lehet önállóan, de ideális párosítás száraz süteményekhez, krémes és összetett fűszeres desszertekhez, akár tortákhoz is.

Szervírozás

A viszonylag magasabb cukorfok miatt ajánlott 6-8°C között fogyasztani, jégvödörben szervírozni.

Alkohol

11,5 %

Sav

6 g/l

Cukor

28 g/l

Szárazsági fok

Dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

11,5

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

28

Évjárat

2021

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Olaszország

Régió

Veneto

Sav (g/l)

6

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember hónapban kizárólag kézi betakarítással

Típus

Termelő/borász

Gianfranco Bortolin

Termőhely

Cartizze

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztéssel készül el az alapbor. A körülbelül 30-40 napig tartó másoderjesztés méthode charmat útján történik.

Így tároljuk

12-16°C-on, sötét helyen, napfénytől elzártan tárolva megőrzi egyedi és élénk karakterét.

Még több Le Bertole bor

Még több Dry bor