LE BERTOLE Ieto Santin Col Fondo

Bruttó ár:

5 190 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 6920 Ft/liter

Készleten

LE BERTOLE Ieto Santin Col Fondo

Palackban történő erjesztéssel nyert természetes gyöngyözőbor.

A Valdobbiadene eredetvédelem alatt álló területén található szőlőültetvények első számú szőlőfajtájából született a Le Bertole által már első ízben készített Col Fondo is.

A finomseprő felkeverése és hosszabb szellőztetés nélkül illatban elsőre izgalmas ásványos jegyekkel indít a tétel. Ha dekantálást választunk, akkor fejlődik az illat, és ropogós szőlő tökéletes aromáit bontja ki. Intenzív szalmasárga színű ital nagyon tartós gyöngyözéssel. Az élesztőn történő tárolás jellegzetes gyümölcsös aromát, valamint kenyérhéjas és élesztős illatot kölcsönöz a tételnek.

Ezt a bort Ieto Santinnak (Luigi Bortolin beceneve), a Le Bertole jelenlegi tulajdonosának apjának tiszteletére készítik, akinek a pincészet megszületését köszönhetik, és aki először készítette így ezt a kiváló különlegességet.

Ételpár

Megfelelően univerzális tétel, kiváló társ az egész étkezéshez, de karakterét legjobbat halételekkel párosítva mutatja meg. Prosecco-kalandoroknak kihagyhatatlan tétel, baráti kóstolók kezdőeleme.

Szervírozás

Ajánlott 7-8°C között fogyasztani, ízlés szerint akár dekantálva szervírozni a levegőztetés céljából. Hagyományos fogyasztása esetén finom mozdulatokkal keverjük fel egyenletesen a finomseprőt, ezt követően óvatosan távolítsuk el a palackzárást a túlzott felhabzás elkerülése érdekében.

Alkohol

11 %

Sav

6 g/l

Cukor

0 g/l

Szárazsági fok

brut nature

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

11

Alrégió

Valdobbiadene

Borászat

Le Bertole

Cukor (g/l)

0

Évjárat

2021

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Olaszország

Régió

Veneto

Sav (g/l)

6

Szárazsági fok

brut nature

Szüret

2021. szeptember hónapban kizárólag kézi betakarítással

Termékkategória

Col Fondo

Termelő/borász

Gianfranco Bortolin

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után ellenőrzött hőmérsékleten történő erjesztéssel készül el az alapbor. A természetes másoderjesztés a palackban történik a proseccokészítés történelmi hagyományai szerint.

Így tároljuk

8-10°C-on, napfénytől elzártan tároljuk, hogy elősegítsük a termék természetes és lassú érését a finomseprőn.

Még több Le Bertole bor

Még több brut nature bor