LE BERTOLE Ieto Santin Col Fondo
Palackban történő erjesztéssel nyert természetes gyöngyözőbor.
A Valdobbiadene eredetvédelem alatt álló területén található szőlőültetvények első számú szőlőfajtájából született a Le Bertole által már első ízben készített Col Fondo is.
A finomseprő felkeverése és hosszabb szellőztetés nélkül illatban elsőre izgalmas ásványos jegyekkel indít a tétel. Ha dekantálást választunk, akkor fejlődik az illat, és ropogós szőlő tökéletes aromáit bontja ki. Intenzív szalmasárga színű ital nagyon tartós gyöngyözéssel. Az élesztőn történő tárolás jellegzetes gyümölcsös aromát, valamint kenyérhéjas és élesztős illatot kölcsönöz a tételnek.
Ezt a bort Ieto Santinnak (Luigi Bortolin beceneve), a Le Bertole jelenlegi tulajdonosának apjának tiszteletére készítik, akinek a pincészet megszületését köszönhetik, és aki először készítette így ezt a kiváló különlegességet.
Alkohol
11 %
Sav
6 g/l
Cukor
0 g/l
Szárazsági fok
brut nature
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Le Bertole |
Cukor (g/l) |
0 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6 |
Szárazsági fok |
brut nature |
Szüret |
2021. szeptember hónapban kizárólag kézi betakarítással |
Termékkategória |
Col Fondo |
Termelő/borász |
Gianfranco Bortolin |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után ellenőrzött hőmérsékleten történő erjesztéssel készül el az alapbor. A természetes másoderjesztés a palackban történik a proseccokészítés történelmi hagyományai szerint.
Így tároljuk
8-10°C-on, napfénytől elzártan tároljuk, hogy elősegítsük a termék természetes és lassú érését a finomseprőn.