LE BERTOLE Extra Brut Franco Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dosaggio Zero
Igazi haladóknak való bombasztikus tétel.
Erősen száraz ízű nyerspezsgő, amelyet Valdobbiadene dombjain, válogatott glera és perera szőlőkből készítenek. Élénk szalmasárga színű pezsgő, amelyet finom gyöngyözés és lágy, krémes hab gazdagít.
Illata virágos jegyekkel kezdődik, majd a frissen felvágott alma és körte köszön vissza, érett gyümölcsökkel folytatódik, végül citrusos és mandulás utóízzel zárul.
Íze a maradékcukor teljes hiánya miatt száraz, ennek ellenére a tétel mégis kerek, bársonyos, zamatos. Lecsengése elegáns és ásványos.
Alkohol
11,5 %
Sav
6 g/l
Cukor
0 g/l
Szárazsági fok
brut nature
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Le Bertole |
Cukor (g/l) |
0 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6 |
Szárazsági fok |
brut nature |
Szüret |
2021. szeptember hónapban kizárólag kézi betakarítással |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Gianfranco Bortolin |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése, a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű első erjesztéssel készül el az alapbor. A körülbelül 30-40 napig tartó másoderjesztés méthode charmat útján történik.
Így tároljuk
12-16°C-on, sötét helyen, napfénytől elzártan tárolva megőrzi egyedi és élénk karakterét.