COLESEL Élevo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry
Élénk, szalmasárga szín és nagyon finom, tartós perlage jellemzi ezt a tételt. Az illata friss, virágos bevezetővel indul, majd a zöldalma és a körte gyümölcsös jegyei kerülnek előtérbe.
Ízében először őszibarackos jegyekkel találkozunk, majd a vastag korty grapefruitos lecsengéssel búcsúzik. Telt, bársonyos szerkezet, intenzív gyümölcsös karakterisztika. A ropogós savak egyensúlyos szerkezetet alkotnak a jelentős maradékcukorral.
Alkohol
11,5 %
Sav
6 g/l
Cukor
17 g/l
Szárazsági fok
dry
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Colesel |
Cukor (g/l) |
17 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6 |
Szárazsági fok |
dry |
Szüret |
2021. szeptember 10. – október 10., kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Vlady Bortolin |
Termőhely |
Costa, Teva, Colle (Santo Stefano) |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következett, derítést követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott le közel 50 nap alatt, majd 2-3 hónapig tartályban érett a palackozás előtt.
Így tároljuk
Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.