COLESEL Élevo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry

Bruttó ár:

7 990 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 10653 Ft/liter

Készleten

COLESEL Élevo Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry

Élénk, szalmasárga szín és nagyon finom, tartós perlage jellemzi ezt a tételt. Az illata friss, virágos bevezetővel indul, majd a zöldalma és a körte gyümölcsös jegyei kerülnek előtérbe.

Ízében először őszibarackos jegyekkel találkozunk, majd a vastag korty grapefruitos lecsengéssel búcsúzik. Telt, bársonyos szerkezet, intenzív gyümölcsös karakterisztika. A ropogós savak egyensúlyos szerkezetet alkotnak a jelentős maradékcukorral.

Ételpár

Kellemes és elegáns, minden alkalomra ideális. Könnyen érthető és értelmezhető, egyenes tétel, minden ízléshez passzol, aperitifnek kiváló. Sós, citrusos, fanyar ételpárok mellett kiváló íztárs, legyen szó előételről, főételről vagy desszertről.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 2-5°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes.

Alkohol

11,5 %

Sav

6 g/l

Cukor

17 g/l

Szárazsági fok

dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

11,5

Alrégió

Valdobbiadene

Borászat

Colesel

Cukor (g/l)

17

Évjárat

2021

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Olaszország

Régió

Veneto

Sav (g/l)

6

Szárazsági fok

dry

Szüret

2021. szeptember 10. – október 10., kizárólag kézi szüreteléssel

Termékkategória

Spumante fehér

Termelő/borász

Vlady Bortolin

Termőhely

Costa, Teva, Colle (Santo Stefano)

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következett, derítést követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott le közel 50 nap alatt, majd 2-3 hónapig tartályban érett a palackozás előtt.

Így tároljuk

Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.

Még több Colesel bor

Még több dry bor