COLESEL Fontana Vecia Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Bruttó ár:

6 890 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 9187 Ft/liter

Készleten

COLESEL Fontana Vecia Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Izgalmas és kirobbanóan intenzív…

Élénk szalmasárga szín, harmonikus, komplex illat és ízvilág jellemzi ezt a tételt, finomra hangolt és tartós gyöngyözéssel és krémes habbal. Nagyon határozott tulipános illat fogad minket a pohárban, ha a pezsgő közvetlenül a palack nyitását követően került kitöltésre. Elsőre barackos ízkarakterrel találkozunk, ami aztán eltéveszthetetlenül grapefruitra vált. Mindezt a vastag kortynál a hosszú lecsengésben elegánsan, lágy átmenettel váltja a fűszeres ásványosság.

Ételpár

Kiváló aperitif, minden alkalommal jó kísérőre lelünk benne… Kifinomult menüsorok indítására kiváló. Bármikor megállja a helyét önálló tételként is, baráti beszélgetéseken, délutáni találkozókon, vagy akár napindítóként egy romantikus reggeli alkalmával.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 2-5°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes.

Alkohol

11,5 %

Sav

6 g/l

Cukor

14 g/l

Szárazsági fok

extra dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

11,5

Alrégió

Valdobbiadene

Borászat

Colesel

Cukor (g/l)

14

Évjárat

2021

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Olaszország

Régió

Veneto

Sav (g/l)

6

Szárazsági fok

extra dry

Szüret

2021. szeptember 10. – október 10., kizárólag kézi szüreteléssel

Termékkategória

Spumante fehér

Termelő/borász

Vlady Bortolin

Termőhely

Fontana Vecia

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztéssel, derítést követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott, és közel 50 nap alatt ment végbe, majd palackozás előtt további 2-3 hónapos érlelés következett tartályban.

Így tároljuk

Hűvös és levegős környezetben, a palackot mindig állítva tárolja.

Még több Colesel bor

Még több extra dry bor