COLESEL Fontana Vecia Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
Izgalmas és kirobbanóan intenzív…
Élénk szalmasárga szín, harmonikus, komplex illat és ízvilág jellemzi ezt a tételt, finomra hangolt és tartós gyöngyözéssel és krémes habbal. Nagyon határozott tulipános illat fogad minket a pohárban, ha a pezsgő közvetlenül a palack nyitását követően került kitöltésre. Elsőre barackos ízkarakterrel találkozunk, ami aztán eltéveszthetetlenül grapefruitra vált. Mindezt a vastag kortynál a hosszú lecsengésben elegánsan, lágy átmenettel váltja a fűszeres ásványosság.
Alkohol
11,5 %
Sav
6 g/l
Cukor
14 g/l
Szárazsági fok
extra dry
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11,5 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Colesel |
Cukor (g/l) |
14 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6 |
Szárazsági fok |
extra dry |
Szüret |
2021. szeptember 10. – október 10., kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Vlady Bortolin |
Termőhely |
Fontana Vecia |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztéssel, derítést követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott, és közel 50 nap alatt ment végbe, majd palackozás előtt további 2-3 hónapos érlelés következett tartályban.
Így tároljuk
Hűvös és levegős környezetben, a palackot mindig állítva tárolja.