CARPENÈ-MALVOLTI 1868 Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
A pohárba kitöltve szalmasárga színnel, élénk zöldes villanásokkal, hosszantartó és vibráló buborékokkal bemutatkozó tétel. Virágos és gyümölcsös illatokkal köszönt, alma, citrus, szilva és cseresznye árnyalataival.
Kiegyensúlyozott szerkezetű, kellemesen zamatos, elegáns az első korty. Újrakóstolva a csekély maradékcukor-tartalom ellenére tökéletesen visszatükrözi a komplex illat gyümölcsös aromatikáját. Szilvás és cseresznyés jegyek váltják egymást, hosszú lecsengése, rétegzettsége, friss jegyei teszik könnyen iható pezsgővé.
Ez a tétel mércét állít. Bárcsak ez lehetett volna az első brut prosecco életünkben! Neked talán még nem késő…
Alkohol
11 %
Sav
6 g/l
Cukor
9 g/l
Szárazsági fok
brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Carpenè-Malvolti |
Cukor (g/l) |
9 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6 |
Szárazsági fok |
brut |
Szüret |
2021. szeptember, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Etile és Rosanna Carpenè |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave) 40 nap alatt ment végbe.
Így tároljuk
Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.