CARPENÈ-MALVOLTI 1868 Rive di San Pietro di Barbozza Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

Bruttó ár:

18 790 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 25053 Ft/liter

Készleten

CARPENÈ-MALVOLTI 1868 Rive di San Pietro di Barbozza Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

A pohárba kitöltve szalmasárga színnel hosszantartó és vibráló buborékokkal bemutatkozó tétel. A glera szőlő fajtajelleges aromái már az illatban példásan visszaköszönnek.

Zamatos déligyümölcsök gazdagsága és kiegyensúlyozott szerkezet egyszerre jelennek meg az első kortyban. Újrakóstolva a csekély maradékcukor ellenére papaya és mangó tropikális árnyalataival kényeztet, amelyet nagyon óvatos és tökéletesen kimért ásványossággal rétegez.

Ételpár

Ez az ital tökéletes aperitif, nyers zöldségropogósokkal párban kerek előételes fogás. Fehérhúsból, hallal, tengeri gyümölcsökkel készült fűszeres főételek remek párosa.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 6-8°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes és stílusos.

Alkohol

11,5 %

Sav

6 g/l

Cukor

9 g/l

Szárazsági fok

Brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember, kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termelő/borász

Etile és Rosanna Carpenè

Termőhely

San Pietro di Barbozza

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave) 40 nap alatt ment végbe.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.

Még több Carpenè-Malvolti pezsgő

Még több Brut pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom