CARPENÈ-MALVOLTI 1868 Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
A pohárba kitöltve halvány szalmasárga színnel, intenzív felhabzással és apró buborékokból álló habbal köszöntő ital. A közvetlenül a palack kinyitását követően szervírozott pezsgő virágos és enyhén citrusos aromával mutatkozik be. Kis levegőztetéssel meghökkentően izgalmas “aszús”, mazsolás illat lesz felfedezhető.
A különösen meszes talajok nagyszerű ízt és szerkezetet adnak a bornak, amelyek szépsége az alacsony maradékcukor-tartalomnak hála csorbítatlanul ragyoghat. Első kortyolásra friss, pikáns, elegáns ásványossággal és szilvalekváros utóízzel találkozunk. Az újabb korty szélesen terül el a szájpadláson, benne rétegzett gyümölcsösség, középtávon csemegeszőlő, majd a hosszú lecsengésben kellemes egrestónusok maximalizálják az ízélményt. Ez a tétel kifogástalanul profi munka az olasz habzóborok úttörőjétől.
Alkohol
11 %
Sav
6,2 g/l
Cukor
2 g/l
Szárazsági fok
extra brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Carpenè-Malvolti |
Cukor (g/l) |
2 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6,2 |
Szárazsági fok |
extra brut |
Szüret |
2021. szeptember, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Etile és Rosanna Carpenè |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave) 40 nap alatt ment végbe.
Így tároljuk
Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.