CARPENÈ-MALVOLTI 1868 Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

Bruttó ár:

9 990 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 13320 Ft/liter

Készleten

CARPENÈ-MALVOLTI 1868 Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

A pohárba kitöltve halvány szalmasárga színnel, intenzív felhabzással és apró buborékokból álló habbal köszöntő ital. A közvetlenül a palack kinyitását követően szervírozott pezsgő virágos és enyhén citrusos aromával mutatkozik be. Kis levegőztetéssel meghökkentően izgalmas “aszús”, mazsolás illat lesz felfedezhető.

A különösen meszes talajok nagyszerű ízt és szerkezetet adnak a bornak, amelyek szépsége az alacsony maradékcukor-tartalomnak hála csorbítatlanul ragyoghat. Első kortyolásra friss, pikáns, elegáns ásványossággal és szilvalekváros utóízzel találkozunk. Az újabb korty szélesen terül el a szájpadláson, benne rétegzett gyümölcsösség, középtávon csemegeszőlő, majd a hosszú lecsengésben kellemes egrestónusok maximalizálják az ízélményt. Ez a tétel kifogástalanul profi munka az olasz habzóborok úttörőjétől.

Ételpár

Ez az ital tökéletes aperitif, sőt önálló csemegének is kiváló, akár egy baráti borkóstoló hosszan elemezhető tétele lehet. Nyers zöldségropogósokkal párban kerek előételes fogás. Fehérhúsból, hallal, tengeri gyümölcsökkel készült fűszeres főételek remek párosa.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 6-8°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes és stílusos.

Alkohol

11 %

Sav

6,2 g/l

Cukor

2 g/l

Szárazsági fok

extra brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

11

Alrégió

Valdobbiadene

Borászat

Carpenè-Malvolti

Cukor (g/l)

2

Évjárat

2021

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Olaszország

Régió

Veneto

Sav (g/l)

6,2

Szárazsági fok

extra brut

Szüret

2021. szeptember, kizárólag kézi szüreteléssel

Termékkategória

Spumante fehér

Termelő/borász

Etile és Rosanna Carpenè

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave) 40 nap alatt ment végbe.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.

Még több Carpenè-Malvolti bor

Még több extra brut bor