CARPENÈ-MALVOLTI 1924 Prosecco Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut
Ezzel a pezsgővel a család az alapítónak, Antonio Carpenènek tiszteleg. Neki tulajdonítják a proseccokészítés módszerének kifejlesztését, egy élethosszon át tartó kutatását, tanulmányozását. Ez a különleges brut a pincészet által 1924-ben forgalomba hozott első proseccoévjárat reprodukciója, amelyet 90%-ban glera szőlőből, 10%-ban pedig a terület történelmi szőlőiből, verdisóból és bianchettából készítettek.
A pohárba kitöltve az ital halvány szalmasárga színű, emellett finom habzással és hosszantartó gyöngyözéssel bír. Illatában és aromáiban a zöld gyümölcsök, a fehér virágok és a friss növényi illatok intenzív jegyei a meghatározók. Ízében frissességgel és a mandula finomkesernyés árnyalatával fejezi ki határozott karakterét. Bombasztikus, izgalmas ásványosság és kifejezetten krémes struktúra teszi teljessé az ízélményt. Ez a tétel az olasz habzók királykategóriájához tartozik, méltán viseli az első olaszországi borászakadémia alapítójának nevét.
Alkohol
11 %
Sav
5,5 g/l
Cukor
8 g/l
Szárazsági fok
brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Carpenè-Malvolti |
Cukor (g/l) |
8 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
5,5 |
Szárazsági fok |
brut |
Szüret |
2021. szeptember, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Spumante fehér |
Termelő/borász |
Etile és Rosanna Carpenè |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave) 40 nap alatt ment végbe.
Így tároljuk
Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.