CARPENÈ-MALVOLTI 1924 Prosecco Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

Bruttó ár:

18 790 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 25053 Ft/liter

Készleten

CARPENÈ-MALVOLTI 1924 Prosecco Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

Ezzel a pezsgővel a család az alapítónak, Antonio Carpenènek tiszteleg. Neki tulajdonítják a proseccokészítés módszerének kifejlesztését, egy élethosszon át tartó kutatását, tanulmányozását. Ez a különleges brut a pincészet által 1924-ben forgalomba hozott első proseccoévjárat reprodukciója, amelyet 90%-ban glera szőlőből, 10%-ban pedig a terület történelmi szőlőiből, verdisóból és bianchettából készítettek.

A pohárba kitöltve az ital halvány szalmasárga színű, emellett finom habzással és hosszantartó gyöngyözéssel bír. Illatában és aromáiban a zöld gyümölcsök, a fehér virágok és a friss növényi illatok intenzív jegyei a meghatározók. Ízében frissességgel és a mandula finomkesernyés árnyalatával fejezi ki határozott karakterét. Bombasztikus, izgalmas ásványosság és kifejezetten krémes struktúra teszi teljessé az ízélményt. Ez a tétel az olasz habzók királykategóriájához tartozik, méltán viseli az első olaszországi borászakadémia alapítójának nevét.

Ételpár

Ez az ital remekbeszabott aperitif, különleges alkalmakra, ünnepi tétel gyanánt is tökéletes választás. Fehérhúsból, hallal, tengeri gyümölcsökkel készült könnyű fogások remek párosa.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 6-8°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes és stílusos.

Alkohol

11 %

Sav

5,5 g/l

Cukor

8 g/l

Szárazsági fok

Brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember, kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termelő/borász

Etile és Rosanna Carpenè

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált hőmérsékletű erjesztés következett. A bor 4 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave) 40 nap alatt ment végbe.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük.

Még több Carpenè-Malvolti pezsgő

Még több Brut pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom