VEDOVA Prosecco DOC Tranquillo
A Prosecco DOC “Tranquillo” nevében és a valóságban is egy nyugodt, de életteli csendes fehérbor. Glera szőlőfajtából készül, amely a híres Prosecco DOC terület szőlőskertjeiben termett, így jellemzőinek köszönhetően egy különleges és egyedülálló termék előállítását teszi lehetővé.
Illatában friss, gyümölcsös és virágos jegyek, míg ízében az aranyalma és az akácvirág aromái jelennek meg.
Több okunk is volt arra, hogy felvegyük kínálatunkba: egyrészt ez a tétel elegáns, modern emléket állít azoknak a fehérboroknak, amelyekből a 19. század végén kialakult a prosecco, másrészt az a gondolatiság, amelyet ez az egyszerűségében makulátlan bor jelképez. Vedova úrtól személyesen tanultuk: “Minél kevesebbszer nyúlsz hozzá, annál kevésbé rontod el azt, amit a természet adott!”
Alkohol
11 %
Sav
6 g/l
Cukor
5,4 g/l
Szárazsági fok
brut
Adatlap
Tömeg | 1,5 kg |
---|---|
Alkohol (%) |
11 |
Alrégió |
Valdobbiadene |
Borászat |
Vedova |
Cukor (g/l) |
5,4 |
Évjárat |
2021 |
Fajták | |
Minőségi kategória | |
Ország |
Olaszország |
Régió |
Veneto |
Sav (g/l) |
6 |
Szárazsági fok |
brut |
Szüret |
2021. szeptember közepén, kizárólag kézi szüreteléssel |
Termékkategória |
Tranquillo |
Űrtartalom (l) |
0.75 |
Így készítik
A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következik alacsony hőmérsékleten és reduktív technológiával. A pezsgőkészítéshez szolgáló kész alapbor másodlagos erjesztésének kezdetén kerül sor a jelen csendes bor leválasztására. E pillanatban a széndioxid-képződés épp csak leheletnyi, az erjedés ezen állapotban történő leállításával pedig a palackba kerülő tételben érdemi nyomás nem tapasztalható. A borban oldott csekély mennyiségű CO2 ugyanakkor segít a bor frissességének megőrzésében és az oxidáció elleni védelemben, nem mellesleg e finom csellel teszi még játékosabbá az italt.
Így tároljuk
Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.