ADAMI Bosco di Gica Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

Bruttó ár:

8 390 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 11187 Ft/liter

Készleten

ADAMI Bosco di Gica Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut

Colbertaldóban még mindig létezik egy Bosco di Gica nevű kis erdő, amelyet először 600 évvel ezelőtt említenek a források. Az első családi szőlőültetvények épp ezen az ősi területen találhatóak.

A pezsgő szalmasárga színnel mutatkozik be, kitöltve krémes hab és finom, hosszantartó buborékok jellemzik. Illata gazdag, kiváló gyümölcsösséggel, a sárga alma és az őszibarack aromáival, valamint lilaakác és akácvirág illatjegyeivel találkozunk, amelyek kellemes fűszerességgel párosulnak. Az első korttyal finom savérzet, ropogós, pikáns ízek érkeznek. Tovább kóstolva körtés jegyekkel indul, középtájon sárga-, majd zöldalmás jegyekre vált. Ettől válik a kezdő gyümölcsösség végül szájüreget öblítő friss élménnyé. A nagyvonalú, hosszantartó ízjáték szépen tükrözi az illat komplexitását. A sav és maradékcukor tökéletes arányának hála az ízek kerek egyensúlyt alkotnak.

Ételpár

Ideális aperitif, kiváló kísérője a halételeknek, a kagylóknak és a tenger gyümölcseinek. Jól passzol bármilyen könnyű, finom első fogáshoz, legyen az rizottó vagy tésztaétel. Ajánlott ételpárja a “spaghetti cacio e pepe”, azaz a sajtos-borsos spagetti.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 7-8°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes.

Alkohol

11 %

Sav

6 g/l

Cukor

9 g/l

Szárazsági fok

Brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

11

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

9

Évjárat

2021

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Olaszország

Régió

Veneto

Sav (g/l)

6

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember 20. – október 10.

Típus

Termelő/borász

Adriano Adami

Termőhely

Vidor, Farra di Soligo

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következett 17-19°C-on. A bor 3 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el a Dei Casel tétellel közös alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott, és több mint 40 nap alatt ment végbe. A tétel végül -4°C-on végzett borkősav-stabilizálást követően, nyomás alatti finomszűrés után került palackba.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük. Friss bor, de megfelelő körülmények között történő tárolás esetén a következő években is kiváló. Érleléssel az ízek rétegződnek, a gyümölcsössége árnyaltabbá válik, a illatban s ízben egyaránt megmutatkozó fokozott komplexitás miatt azonban mindenképp megéri pár palackot eltenni későbbre is.

Még több ADAMI bor

Még több Brut bor