CAMILUCCI Ammonites Franciacorta DOCG Dosaggio Zero

Bruttó ár:

11 991 Ft

0 nap 00 óra 00 perc 00 mp

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 15988 Ft/liter

Készleten

CAMILUCCI Ammonites Franciacorta DOCG Dosaggio Zero

Egy bor, amely valóban Franciacorta íze, aromáival, nyugodt őszinteségével. Egy bor, amely nem tesz ígéreteket, inkább hallgat.

Az “Ammonites” egy őslény nevét idézi a prehisztorikus időkből, amely emlékeztet minket arra, hogy majdnem 200 millió év telt el azóta, hogy ezek a lények, amelyek most már fosszíliák, léteztek. Az “Ammonites” név annak állít emléket, hogy a Franciacorta borvidék legősibb talajrétegeit tartalmazó termőterület ad otthont a Camilucci borászat szőlőültetvényeinek, amelyekről a bor kapta a nevét.

Ez a bor igazán különleges! A Franciacorta Chardonnay, Pinot Blanc és Pinot Noir három szőlőfajtájának gondos válogatása, amelyek legalább öt különböző évjáratot képviselnek, mindegyiket külön-külön erjesztik, majd harmonikusan házasítják. Az ízek és illatok fejlődéséhez szükséges 18 hónapnyi időt, a finomseprőn tartás során a csendes pincékben, a fénytől védve, állandó hőmérsékleten és páratartalomban palackokban tölti. Palackozás utántovábbi 6 hónapnyi végső érlelés következik.

Ez egy Brut bor, amely minden alkalomhoz illik, friss jegyeinek, eleganciájának és illatának harmóniájának köszönhetően. Egy kiegyensúlyozott, friss Franciacorta, karakterrel. Camilucci ezt a bort a lehető legtermészetesebb és legmodernebb módon értelmezte, brut típusként osztályozva, az átlagos maradék cukortartalommal 1 és 2 g/L között.

Ételpár

Kitűnő aperitifként és tökéletes kísérője minden fogásnak.

Szervírozás

Szervírozás előtt hűtsük le 6-8 °C-ra és nagyon vékony falú üvegpohárba töltsük.

Alkohol

12,5 %

Sav

6-6,5 g/l

Cukor

2-4 g/l

Szárazsági fok

Brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Évjárat

2020

Badge

,

Palackméret

Ország

Olaszország

Régió

Lombardia

Alrégió

Termőhely

Paderno

Borászat

Termelő/borász

Stefano Camilucci

Szüret

szeptember közepén, kizárólag kézi szüreteléssel

Fajták

Szárazsági fok

Űrtartalom (l)

0.75

Alkohol (%)

12,5

Cukor (g/l)

2-4

Sav (g/l)

6-6,5

Minőségi kategória

Típus

Így készítik

A szőlő kíméletes préselését és a rövid ideig héjon történő áztatást követően a mustot ülepítették, majd kontrollált 18-20°C-os első erjesztéssel készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A 18 hónapig tartó másoderjedés “metodo classico” módszer szerint a palackban ment végbe.

Így tároljuk

Sötét, hűvös és levegős környezetben, a palackot mindig állítva tárolja.

Még több Camilucci bor

Még több Brut bor