ADAMI Dei Casel Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Bruttó ár:

8 390 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 11187 Ft/liter

Készleten

ADAMI Dei Casel Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

A “Casel” a helyi dialektusban a “Rive”-n található kis házakat jelenti, amelyeket a szőlőművelők valaha szerszámos fészerként használtak, és védte őket az esőtől ha munka közben érte őket. A “Casei” egyébként az Adami család helyi beceneve is egyben.

Szalmasárga szín, krémes hab és finom, hosszan tartó buborékok jellemzik ezt a tételt. Illata rendkívül gazdag, összetett, intenzív és harmonikus. Kellemes, ropogós fűszerességgel és tiszta almás jegyekkel találkozunk, kiegészülve őszibarack, valamint fűzfa és akácvirág tónusokkal.

Ízében visszaköszön ez a gazdag gyümölcsösség, bársonyos szájüreg élményt hagyva maga után minden kortyolást követően. A vastag korty ízjátéka tükrözi az illatot. Kivételes komplexitás és hosszúság, nagyszerű egyensúly és elegancia jellemzi a Dei Caselt.

Ételpár

Kiváló aperitif, tökéletesen illik bármilyen baráti összejövetelhez, ünnepi alkalmakhoz. Száraz sütemények, focaccia kenyerek, gyümölcstorták, kalácsok kiváló kísérője, de friss gyümölcsökkel társítva, különösen barackkal és dinnyével önálló fogásként is megállja a helyét.

Szervírozás

A szüretet követő év a Dei Casel Extra Dry optimális fogyasztási ideje, ekkor mutatja meg valódi arcát, ropogós, friss és gyümölcsös. Szervírozás előtt hűtsük le 7-8°C-ra, tálalása jégvödörben tökéletes. Közepesen széles fehérboros pohárba töltsük, mivel a magas, karcsú poharak ugyan maximalizálják a gyöngyözés élvezetét, de gátolják a bor illatának kibontakozását.

Alkohol

11 %

Sav

6 g/l

Cukor

16 g/l

Szárazsági fok

Extra dry

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember 20. – október 10.

Típus

Termelő/borász

Adriano Adami

Termőhely

Vidor, Farra di Soligo

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

A szőlő kíméletes préselése és a must ülepítése után kontrollált erjesztés következett 17-19°C-on. A bor három hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, majd derítését követően készült el a Bosco Di Gica tétellel közös alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés "méthode charmat" módszerrel, nyomásálló tartályokban (autoclave), 15-17°C hőmérsékleten zajlott, és több mint 40 nap alatt ment végbe. A -4°C-on végzett borkősav stabilizálást követően, nyomás alatti finomszűrés után került a prosecco a palackokba.

Így tároljuk

Sötét és hűvös helyen tartandó, hosszabb ideig hűtőben történő tárolását lehetőség szerint kerüljük. Friss bor, de megfelelő körülmények között történő tárolás esetén a következő években is kiváló. Az ízek intenzitása és gyümölcsössége némileg árnyaltabbá válik, de az orrban és a szájban mutatkozó nagyobb komplexitás miatt megéri pár palackot eltenni későbbre.

Még több ADAMI pezsgő

Még több Extra dry pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom