COL SANDAGO Costa dei Falchi Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Rive di Collalto Extra Brut

Bruttó ár:

8 490 Ft

Űrtartalom: 0.75 liter | Egységár: 11320 Ft/liter

Készleten

COL SANDAGO Costa dei Falchi Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Rive di Collalto Extra Brut

Ragyogó szalmasárga szín, finom és tartós perlage jellemzi a pohárba kitöltött tételt. Testes, ásványos illataromákkal gyümölcsös és virágos árnyalatokkal találkozik az orr. Ízvilága lágy, kiegyensúlyozott savakkal, jó testtel, harmonikus és hosszan tartó karakterrel bír. A vastag korty pomelos, citrusos jegyekkel indul, majd a hosszú lecsengés finom kekszességgel és a terroirt idéző ásványossággal kerekíti le a kóstolás élményét a szájüregben hosszantartó citrusos frissességet hagyva.

Ételpár

Kiváló aperitifként, de remek társ a zsírban gazdagabb fogásokhoz is. Ha sajthoz szervírozzuk, félkemény-kemény változatokat válasszunk hozzá. A Parmigiano Reggiano, a Pecorino vagy akár a Comté, de a Gruyère vagy a Manchengo is hálás társ lesz a szájüreg-élményben.

Szervírozás

Javasoljuk, hogy 8°C fokon mandzsettában szervírozza.

Alkohol

11,5 %

Sav

6,5 g/l

Cukor

3 g/l

Szárazsági fok

Extra brut

Adatlap

Tömeg 1,5 kg
Alkohol (%)

Palackméret

Alrégió

Borászat

Cukor (g/l)

Évjárat

Fajták

Minőségi kategória

Ország

Régió

Sav (g/l)

Szárazsági fok

Szüret

2021. szeptember második fele, kizárólag kézi szüreteléssel

Típus

Termőhely

Rive di Collalto (Susegana)

Űrtartalom (l)

0.75

Így készítik

Krio-, azaz hidegmaceráció eljárás folyamán közvetlenül a bogyózást és zúzást követően 10°C-ra hűtötték a cefrét. A zúzott bogyó és a must erjedés nélküli, közel 36 órán keresztül tartó érintkezése során kioldódtak a szőlőhéjban található vegyületek és az elsődleges aromák. (Ez az eljárás növeli az oxidációval szembeni stabilitást, és intenzív fajtajelleget mutató, aromásabb fehérborokat eredményez.) Ezután került sor a szőlő kíméletes préselésére, a must ülepítésére és kontrollált hőmérsékleten történő erjesztésére. A bor 3 hónapig finomseprőn (feccia nobile) érett, derítését követően készült el az alapbor a pezsgősítéshez. A másoderjesztés nyomásálló tartályokban (autoclave) 16-17°C hőmérsékleten 90 nap alatt ment végbe a "long charmat" módszer szerint. Ezt követte újabb derítés, majd fejtés és hidegstabilizálás, végül a nyomás alatti finomszűréssel történt palackozás.

Így tároljuk

Hűvös és átszellőzött környezetben tároljuk, a palackot mindig függőlegesen tartva. Lehetőség szerint kerüljük a hosszabb ideig hűtőben történő tárolását.

Még több Col Sandago pezsgő

Még több Extra brut pezsgő

Szárazsági fok skála

Brut Nature
0-3 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Brut
0-6 g/l maradékcukor-tartalom
Brut
0-12 g/l maradékcukor-tartalom
Extra Dry
12-20 g/l maradékcukor-tartalom
Dry
17-35 g/l maradékcukor-tartalom